Kaunas

Kaunas – antras pagal dydį Lietuvos miestas, esantis Nemuno ir Neries upių santakoje. Nuo unikalios architektūros, iki galerijų ir teatrų – Kaunas tikrai yra pilnas kultūros. Apsilankykite Lietuvos širdy ir atraskite Kauną: nepakartojamas Senamiestis su savo architektūriniais paminklais, XIV amžiaus laikus menanti Kauno pilis, Viduramžiškas, Gotikos ir Art Deco atspindys architektūroje; visa tai ir dar daugiau Jūsų lauks Kaune. Unikaliame visame pasaulyje Velnių muziejuje surinkta daugiau nei 3 000 eksponatų kolekcija, mieste veikia M.K. Čiurlionio muziejus ir yra vienintelė pasauly aikštė, į kurią negalima patekti, skirta Fluxus meno krikštatėviui – J. Mačiūnui – atminti.

Kaunas yra vienas iš žaliausių visoje šalyje. Didžiuliai parkai čia puikiai dera su gyvenamaisiais rajonais, todėl galite pasivaikščioti dideliame parke pačiame miesto centre, ar Panemunėje. Didžiosios Lietuvos upės, Kauno marios bei Lampėdžių karjeras puikiai tinka vandens turizmui, aktyviam laisvalaikiui ir sportui gryname ore ar paprastai iškylai su draugais.

Kaunas – modernus, kūrybiškas ir įtraukiantis miestą. Kad Kaunas pilnas kultūros iliustruoja ir tai, jog miestiečiai ir svečiai gali rinktis iš 60 muziejų ir galerijų, vykstančių įvairių festivalių ir renginių, tokių kaip: Kauno Architektūros festivalis, Dizaino savaitė, Kauno Bienalė. Kaunas yra vertinamas ir kaip tarptautinių kultūros renginių ir festivalių namai. Keletas geriausiai žinomų tarptautinių festivalių Kaune – Kauno Jazz festivalis, Hanza dienos, Operetė Kauno pilyje, Pažaislio klasikinės muzikos festivalis, Bike Show, Kauno dienos, Dainų šventė (UNESCO paveldas), AUROS modernaus šokio festivalis ir dar daugybė kitų. Tarptautiniai renginiai ir festivaliai sutraukia daug svečių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kaimyninių šalių. Kaunas paskelbtas būti Europos kultūros sostine 2022. Oficialus miesto šūkis – „KAUNAS 2022: IŠ LAIKINOSIOS Į ŠIUOLAIKINĘ“. Miestas, belaukdamas 2022-ųjų, atgis dar stipriau ir kvies miestiečius ir svečius į vis naujas akcijas, veiklas ir pramogas. Taigi, atkeliaukite, atraskite ir mėgaukitės!

Kontaktai

VšĮ Kaunas IN
Rotušės a. 15, LT-44279 Kaunas
+370 616 509919

Darbo laikas

I - V 09:00 - 18:00, pietūs: 13:00 - 14:00
VI 10:00 - 16:00, pietūs: 13:00 - 14:00
VII 10:00 - 15:00, pietūs: 13:00 - 14:00